Bivak

 • Wanneer gaan we op kamp?

Dit jaar vertrekken we naar Avelgem. Beide kerktorens liggen op slechts 37 kilometer van elkaar verwijderd. Daarin zagen wij de mogelijkheid om de oudste afdelingen nog eens met de fiets te laten gaan en de jongste afdelingen met eigen vervoer, in het heengaan weliswaar.

 

Concreet houdt het in dat Pinkels, Speelclub en Rakwi’s met eigen vervoer naar de kampplaats in Avelgem komen. Dit omdat er geen station in Avelgem is. Een bus inleggen voor slechts 3 afdelingen plus leiding komt ons te prijzig uit. Boodschap aan alle Pinkel-, Speelclub- en Rakwiouders; gelieve 13 juli 2024 vrij te houden, indien mogelijk, om jullie kids af te zetten op het bivakdomein. Carpoolen kan handig zijn! De leden zijn welkom vanaf 11u30!
Adres: Daniël Vermandereplein, 8580 Avelgem (speelplein achter de kerk)


Tito’s en Keti’s gaan dus met de fiets! Lekker sportief! Zij worden verwacht om 9u00 aan ons lokaal aan het gemeentehuis, uitgerust met een fluohesje, een helm en een fiets die in goede staat is! Zij fietsen naar Avelgem via mooie wegen, getest door Michiel en Matisse.

 

Hoe de Aspi’s op onze bivakplaats geraken, wordt later nog meegedeeld door hun leiding!

 • Wanneer keren we terug?

 De pinkels nemen afscheid van ons op 17 juli! Deze worden opgehaald door de ouders. Ze zijn terug welkom op 21 juli, in Kanegem voor de laatste formatie van het Chirojaar! Op 21 juli 2024 keren wij jammer genoeg terug naar Kanegem. Speelclub, Rakwi’s en Tito’s keren terug met de bus. De fietsen van de Tito’s worden veilig en wel afgeleverd in Kanegem. Keti’s en Aspi’s plus hun leiding keren met de fiets terug. Wij proberen om alle afdelingen op hetzelfde tijdstip in Kanegem te laten arriveren voor de formatie. Dit wordt later nog meegedeeld.

 • Hoeveel kost een kamp en Ho schrijf je je in?

Prijs Speelclub/Rakwi/Tito/Keti/Aspi: €200

Eerste schijf                          €100             voor 30 mei 2024           

Tweede schijf                       €100             voor 30 juni 2024

                                   
Prijs Pinkels: €100

Eerste schijf                          €50             voor 30 mei 2024           

Tweede schijf                       €50             voor 30 juni 2024


Hierin zit je vervoer, je eten en drinken, de verzekering, alle materiaal en toegangstickets (met grote daguitstap of tweedaagse inbegrepen). Je mag natuurlijk alles in één schijf betalen, dit doe je dan ook voor 30 mei.

Je bent pas officieel ingeschreven bij de betaling van de eerste schijf en wanneer je het inschrijvingsformulier ingevuld hebt.

Storten mag op: BE19 7805 9309 6712. (Gelieve bij opmerking de naam van je kind(eren) + bivak 2024 te vermelden)

EXTRA: Bij de inschrijving van een 2de gezinslid gaat een vaste prijs van €10 af van de prijs. Bij een 3de is deze korting in totaal €20, bij een 4de gaat er €30 in totaal van af, etc.

Bv.: Rakwi (€200) + Pinkel (€100) zou normaal op een totaal van €300 komen maar door de korting komt dit op €290. We doen er alles aan om het kamp zo betaalbaar mogelijk te houden!

 

@Pinkelouders: de pinkelleiding zal voor het kamp eens op bezoek komen om al jullie vragen te beantwoorden over het kamp. Ze zullen jullie op de hoogte houden via de whatsapp groep. Als je meegaat op bivak, krijg je begin juli nog een uitgebreid bivakboekje met alle uitleg. Hierin vind je onder meer de uren van vertrek, het kampthema, wat er allemaal in je valies moet en de kampafspraken.

 

Let op: Ook dit jaar gebeuren de inschrijvingen via google docs. Indien jullie problemen ondervinden bij het invullen, gelieve ons een seintje te geven. Dit is de link waar er ingeschreven kan worden, inschrijven kan tot 30 mei 2024

 • Hé, spaar jij mee?

 Wij sparen mee voor gratis pasta op ons kamp. Hoe kan je ons helpen? Heel simpel.
1) Verzamel de barcodes die je vindt op de Soubry pastaverpakkking.
2) Bezorg je gespaarde barcodes tijdig in de brievenbus van het lokaal zodat wij ze voor 31 mei kunnen opsturen.
3) Voor elke 10 barcodes trakteert Soubry ons op een gratis doosje pasta!
4) Zijn we bij de 2 beste spaarders, dan komt er een super deluxe pastabar langs tijdens ons kamp.

 • INFOBOEKJE

Infoboekje Chirokamp Avelgem 1 Pdf
PDF – 4,2 MB 37 downloads

Alle informatie en meer kan je nog eens herlezen in het infoboekje! Meer info komt dichter aan het kamp.

 • Wat is een Bivak?

Elke Chirogroep gaat in de zomer op bivak. Voor de meeste Chirofanaten is dit het hoogtepunt van het jaar. Ze kijken er maanden van tevoren naar uit en babbelen er jaren later nog over. We vertrekken meestal met de trein om dan 10 dagen op de locatie door te brengen. In deze 10 dagen speel je spelletjes met zowel je eigen afdeling als met de volledige Chiro. In het midden van het kamp is er ook voor iedereen een daguitstap, voor de Keti's en Aspi's is dit een tweedaagse. Op het einde van kamp, voor we naar huis vertrekken, sluiten we af met groot kampvuur voor iedereen.

Op bivak slapen we in tenten op een veldbedje of een luchtmatras, voor de Speelclub en Pinkels voorzien we toch altijd een lokaal met bedjes waar ze zeker droog zullen liggen. In deze lokalen zijn er ook wc's en douches. 

Als leiding stellen wij op voorhand een gedetailleerd kampprogramma op tijdens de zogenaamde kampvoorbereiding. In deze periode kan je ons vaak op de Chiro vinden voor het  bedenken van spelletjes en knutselen voor het kamp zodat jullie je zeker niet zullen vervelen. In deze periode kiezen we ook altijd een kampthema, maar dit moet geheim blijven natuurlijk.

Het eten op bivak wordt klaargemaakt door een kookploeg.  Deze kookploeg bestaat uit oud-leiding of ouders van (oud-)leiding.  Het zijn dus geen professionals maar vrijwilligers. Onze kookploeg doet erg hun best om flexibel om te gaan met koken. Als je het vriendelijk vraagt houden ze zelfs rekening met speciale wensen, zoals intoleranties of andere eetwensen. De kookploeg zal altijd hun best doen om iedereen met een volle maag naar huis te sturen.

 • Aftermovie

Kan je niet meer wachten om op kamp te gaan of heb je nog geen genoeg van vorig jaar? Kijk dan hier onze super coole aftermovie om het kamp te herbeleven!

 • Vorige kampen

Ben je benieuwd naar waar we al allemaal op kamp zijn geweest? In het lijstje hieronder vind je per jaar de locatie en het kampthema:

 • Avelgem 2023-24: .........
 • As-Niel 2022-23: Soldiers of Love
 • Molenstede 2021-22:  Piraten
 • Opoeteren 2020-21:  Koningshuis
 • Koekelare 2019-20:  Atadurafest (Festivals)
 • Zonderschot 2018-19:  Hollywood
 • Gooik 2017-18:  Studio 100
 • Lille 2016-17:  Spacekamp
 • Sint-Niklaas 2015-16:  Aloha!
 • Leisele 2014-15:  Reis rond de wereld
 • Eindhout 2013-14:  Jungle
 • Hechtel-Eksel 2012-13:  Sprookjes (Het Boek Tover)
 • Dworp 2011-12:  Asterix en Obelix
 • Beverlo 2010-11:  F.C. De Kampioenen
 • Langdorp 2009-10:  Kulderzipken
 • Hoeffalize 2008-09:  The Flintstones
 • Lokeren 2007-08:  Hotel de Hemelse Vereniging
 • Knokke-Heist 2006-07: Hollywood
 • Linde 2005-06: Circus
 • Nijlen 2004-05: Heksen en Tovenaars